mandag den 11. marts 2013

Politisk ukorrekt Amerikansk Øl Brød





Forstil dig et sødt svensk limpa med knasende sprød smørmættet skorpe og med duft af bryggeri.

Fremgangsmåde:

Tænd oven på 190 grader og ta,  

400 gram Hvedemel

3 Tsk. Bagepulver (hvis du ikke har selvhævende mel)

1 Tsk. Salt

50 gram Sukker

1 øl (33 cl. Øl af eget valg jeg brugte en Classic. En hvede eller porter vil også være godt)

Bland de tørre ingredienser, tilsæt øllet og fordel i et smurt rugbrøds form.   

Hæld den smeltet smør over dejen.

Bag i en time, lad det køle inden det spises. 

Husk udluftning, da det lugter som bryggeriet Tuborg i goe gamle dage.
Jeg gik i børnehave lige overfor på Norgesmindevej og husker tydeligt lugten.
Brødet kan sagtens spises af børn mm da alkoholen er dampet af under bagningen.      

Ingen kommentarer: