mandag den 8. september 2008

Digital Id

Hjemmesiden www.Digital-id.dk(*1998-2000) som for længst er død og borte, var en side, jeg var med til at skabe, i en vision om at bringe forskellige kunstformer ud på nettet. Værkerne blev indsendt af brugerne af siden. I dens levetid fik vi skabt en  base for kortfilm, Cybermotions. (her taler vi om længe før You Tube). Derudover havde vi forfatterens forlag hvor digte og noveller kunne oploades. Vi modtog Carlsberg idélegat til finansiering. Projektet var rent con amor, uden kommercielle interesser, så det løb ud i sandet. 

jeg har fundet lidt text fra den originale side på www.archive.org
desværre ingen grafik er gemt.
Digital Id er en kunstdatabase der søger at samle alle kunstarter der kan gøre sig sig på Internettet, og dermed skabe en gratis og enestående online-kunstservice.
Vi tilbyder alle, amatører som etablerede, en mulighed for at eksponere deres værker til et større publikum, og samtidigt give den kunstintereserede tilgang til en kunstressource i konstant udvikling.

Forfatterens Forlag er vores litterære arkiv, indholdende digte, noveller, romaner og essays.
På nuværende tidspunkt, kan vi stolt fremvise en række spændende forfattere, der tilsammen udgør en varieret og indholdsrig lyrisk oplevelse.
På Cybermotions kan du se alt fra alternative kortfilm til eksperimenterende animationsfilm.
Du får hurtig adgang til vores anderledes filmsamling, alt det kræver, er at du har RealPlayer G2 installeret.


Du er nu blot et klik fra at dele din kunst med verden, og opleve udtryk og holdninger fra de mange kunstnere på Digital id.....

Vi ønsker dig en god fornøjelse.

Er Digital id en tom skal der skal fyldes ud af brugerne?
Til det spørgsmål kan vi både svare ja og nej.
Vi ønsker med Digital id, at give ordet til alle dem der udtrykker sig kunstnerisk og har noget på hjertet. Vi vil give så mange genrer som kan gøre sig på Internettet, en chance for at blive set.

Men ud over at give ordet videre, vil vi ydmygt leve op til ideologien om alles lige ret til at ytre og udtrykke sig på Internettet.
Det selvsamme Net, der er præget af firmaer og private hjemmesider, mere eller mindre intetsigende sider, hvor man enten kan se den nyeste bil model eller fotos af familien Hansen og deres hund.

Vi vil gerne i dette sammensurium af skidt og kanel, give folk deres "15 minutes of Fame", eller rettere sagt "15 Megabytes of Fame".
Vores rolle er at plante frøet, enkelt og etisk, derefter er det op til brugerne at lægge rammerne og give siden liv. 

Her er lidt omtale fra dagspressen fra dengang jeg var pioner inden for videndeling på nettet.



15. oktober 1999
Online kulturarkiv
*Surfere med trang til anderledes digitale inputs serviceres på hjemmesiden www.digital-id.dk, der med projektet Cybermotions lægger streamede versioner af danske kortfilm ud på nettet. Digital-id's vision er at få alle kunstarter samlet på et sted på nettet, så man kan sidde i trygge omgivelser i hjemmet og få oplevelser ud over det sædvanlige. Seneste skud på hjemmesiden er Forfatterens Forlag, der er tænkt som et lyrisk arkiv, hvor digte, noveller og essays eksponeres på forfatterens præmisser.


web.hvad.hvor
Af: MARTIN LARSEN
18. januar 2002
www.digital-id.dk
*Endnu flere digte og tekster kan findes på denne internetkunstdatabase, der føjer en lille ekstra ting med: Man kan nemlig som forfatter også sende et bånd med lydoptagelser ind og få sin egen lille performance ud på Nettet, hvis man ønsker det.






Det skal lige siges at linket www.digital-id.dk, nu føre hen til TDCs digital signatur!


Ingen kommentarer: